Så funkar det

Svensk Fondutveckling

Vem vill bli pensionär?

Abonnemanget Trygg:

Du betalar abonnemanget i förskott med start från den första i kommande månad.

 

Exempel:

Du beställer abonnemanget 5 januari. Vi skickar ut en faktura för februari med förfallodatum 31 januari. Du betalar fakturan redan 10 januari. Du har nu tjänsten kostnadsfritt 10-31 januari.

 

Abonnemanget Trygg är en tillsvidaretjänst och pågår tills uppsägning görs. Uppsägning av abonnemanget Trygg sker endast via formuläret på sidan Abonnemang. En månads uppsägningstid tillämpas. Vid utebliven betalning stoppas tjänsten. Påminnelseavgift tillkommer.

 

 

Abonnemanget Halvår:

Du betalar abonnemanget i förskott med start från den första i kommande månad.

 

Exempel:

Du beställer abonnemanget 5 januari. Din sexmånadersperiod beräknas från 1 februari. Vi skickar ut en faktura med förfallodatum 31 januari. Du betalar fakturan redan 10 januari. Du har nu tjänsten kostnadsfritt 10-31 januari.

 

Du kommer att få erbjudande om förlängning av abonnemang i slutet av perioden.

 

 

Abonnemanget Helår:

Du betalar abonnemanget i förskott med start från den första i kommande månad.

 

Exempel:

Du beställer abonnemanget 5 januari. Din tolvmånadersperiod beräknas från 1 februari. Vi skickar ut en faktura med förfallodatum 31 januari. Du betalar fakturan redan 10 januari. Du har nu tjänsten kostnadsfritt 10-31 januari.

 

Du kommer att få erbjudande om förlängning av abonnemang i slutet av perioden.

Statistik

Om PPM och hur avkastningen kan påverka vår pension

Som det ser ut idag är pensionen uppdelad i 4 delar: inkomstpension, tjänstepension och ev individuellt/privat pensionssparande och premiepension.

Premiepensionen, även så kallad PPM, är den del av pensionen du själv kan bestämma vart du vill placera. Det är den som kan komma att påverka din pension i störst utsträckning. Om du väljer att göra ett aktivt val men känner att du inte har tiden, intresset eller erfarenheten att bli ordentligt insatt kan utfallet i slutändan bli skillnaden mellan 4'000 kr och 80'000 kr i premiepension.

 

Här är ett exempel som Magnus Gustavsson på Privata affärer tar upp om 2 individer båda födda på 1990-talet, som arbetat lika mycket, lika länge och med lika lön fram till pensionen:

 

"Den som bara haft en genomsnittlig årsavkastning på 2 % kan räkna med en premiepension på runt 4'000 kr i månaden. Den som däremot haft en genomsnittlig avkastning på 6 % kan räkna med en premiepension på runt 10'000 kr medan den som haft en genomsnittsavkastning på 10 % får en bra bit över 30'000 kr i månaden. Det lär också finnas de som får ännu mer.

 

Om du lyckas få ett snitt på 14 % i avkastning kan du glädja dig åt en premiepension som ligger en bra bit över 80'000 kr i premiepension. Varje månad."

 

Beräkna din pension: www.ppmkalkylatorn.se

Så funkar det

Svensk Fondutveckling skickar sms eller e-post till dig med information om vilka fonder du skall byta till.

Du får fondnamn, fondnummer och hur många procent du ska välja tydligt angivet. Antal fondbyten kan variera under en månad.

 

Du loggar in på www.ppm.nu med Pin-kod, Bank-ID eller Mobilt Bank-ID och byter till aktuella fonder innan kl 24 samma dygn för att kunna få rätt avkastning.

Pensionsmyndighetens guide Byt fonder – så gör du

Villkor

  • Svensk Fondutveckling ger dig tips via sms och e-post om aktuella PPM-byten.
  • Det är ditt eget ansvar att följa de tips som Svensk Fondutveckling ger.
  • Som abonnent är du medveten om att all aktiehandel är förenad med risk för kapitalförlust.
  • Att använda Svensk Fondutvecklings tips i kommersiellt syfte till tredje part kan leda till skadestånd. Informationen är dock fri för din partner i samma hushåll.
  • Abonnemanget startar när fakturan är betald.

Durkvägen 4

865 92 Sundsvall

070-264 45 96

info@svenskfondutveckling.se

Svensk

Fondutveckling

Har F-skattsedel

www.svenskfondutveckling.se